Cum considerati societatea actuala?

vineri, 17 iunie 2011

DEMOCRATIA

        Democratia =  "demos" + "cratos"   adica puterea poporului... cu cata nonsalanta ni se serveste acest termen si ni se vorbeste despre democratia din Romania...
        Oare faptul ca avem niste drepturi si libertati este arhisuficient pentru a prezenta starea de fapt ca fiind vorba despre democratie?
        De ce sa nu recunoastem adevarul, de ce nu admitem faptul ca nicaieri in lume nu exista cu adevarat democratie, nu exista nicaieri in lume un popor care sa aiba puterea in mainile sale, care sa-si poata decide singur soarta?
        Ni se confera dreptul de a pune o stampila pe niste liste cu escroci si ni se spune ca ne-am ales reprezentantii in parlament... dar daca eu simt ca nu ma reprezinta niciunul de pe lista ce pot sa fac?.... pot alege sa nu mai votez... si uite asa s-a ajuns ca aproape 70% dintre romani sa nu se mai prezinte la vot, dar fie ca-i votam, fie ca nu ei tot la ciolan raman.... ba mai mult au inceput sa fie deranjati de faptul ca noi poporul incercam sa ne separam de ei "escrocii" si refuzam sa le mai facem jocurile, la ce masuri le sta gandul: sa schimbe "dreptul" de a vota in "obligatia" de a vota.... sa fim dusi cu japca la votare!
        In realitate suntem doua tabere: noi poporul si ei escrocii... ei care vor sa mentina societatea intr-o forma convenabila lor: ei cu puterea iar noi cu stampila!
        Oare cat timp vom mai accepta sa fim manipulati, batjocoriti si furati la modul asta, oare cat timp o sa tot speram si o sa ne tot rugam de ei sa dea legi bune si corecte pentru toata lumea? De ce nu am renunta la milogeala si nu ne-am decidem singuri soarta, regulile, legile?
       Adevarata democratie va fi atunci cand poporul va fi unit si isi va putea impune singur legile!
       Este oare imposibil? Eu zic ca NU! Cred ca daca ne dorim din tot sufletul sa realizam asta o putem infaptui.... putem construi  ADEVARATA DEMOCRATIE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu