Cum considerati societatea actuala?

marți, 21 iunie 2011

CALITATI vs DEFECTE

          Caracterul unui om este determinat de anumite trasaturi caracteristice.
          Fiecare trasatura are implicit si o forma antonima, in principiu una caracterizeaza binele si este considerata o CALITATE, iar cealalta reprezinta raul si este considerat un DEFECT.
          Considerand cele doua caracteristici fundamentale ca extremele unei scari vom constata ca intre ele exista mai multe trepte intermediare fiecare individ situandu-se pe un anumit nivel.
          Un exemplu ar fi "modestia" avand ca forma antonima "aroganta" ( fudulie, infatuare, înfumurare, trufie, vanitate )
          Sau "altruismul" avand ca antonim "egoismul"
          Constat cu stupoare ca societatea actuala nu doar ca nu apreciaza acele trasaturi care sunt considerate calitati ba dimpotriva chiar apreciaza si dezvolta in oameni trasaturi antonime lor, adica cele care reprezinta sursa raului: defectele.
          Cel mai evident exemplu fiind chiar viziunea bisericii asupra lui dumnezeu.... in loc sa fie perceput ca o fiinta suprema, desavarsita, avand doar calitati biserica il prezinta ca o fiinta plina de defecte, lipsita de multe calitati, inferioara chiar in comparatie cu unii oameni simpli.
          Dumnezeu este prezentat ca fiind RAZBUNATOR in loc sa fie BLAJIN si IERTATOR (iertarea sa este foarte greu de obtinut, dar "no problem" caci biserica s-a autointitulat impresarul lui dumnezeu asumandu-si dreptul de a vinde iertarea sa), este prezentat ca fiind VANITOS si INFATUAT in loc sa fie MODEST (el asteapta umilinta noastra, asteapta sa cadem in genunchi si sa ne ploconim, sa-i spunem rugi si cantece, sa-l preaslavim....cum altfel s-ar putea interpreta opiniile bisericii vizavi de necesitatea prezentei la slujbe)
          Am constatat la multi oameni o lipsa de apreciere fata de calitatea umana, catalogandu-i pe acestia drept: FRAIERI, LOOSERI, INADAPTATI.... ci dimpotriva sunt mai degraba fascinati de cei cu caracter infect, admirandu-i si idolatrizandu-i chiar pana la invidie si apreciindu-i ca fiind: SMECHERI, INVINGATORI, DESCURCARETI, BAIETII DESTEPTI, MARI ADACERISTI.....
          Cred ca modul in care vibram  si ii percepem pe ceilalti este puternic influentat de realitatea din sufletul nostru.... "Spune-mi cu cine te imprietenesti, ca sa-ti spun cine esti" - deci in primul rand avem o problema cu noi insine, trebuie sa invatam sa separam binele de rau si sa invatam sa apreciem binele si sa repugnam raul.
          Din pacate societatea este condusa de catre acesti SMECHERI, indiferent ca a fost comunism sau ca a fost capitalism intotdeauna lichelele sau infipt la putere si si-au impus regulile si legile astfel incat marlaniile, hotiile si excrocheriile lor sa fie culmea.... si legale.
          Dar oare cat timp o sa ne mai lasam manipulati de ei.... cat timp le vom mai permite sa se joace cu soarta noastra  .... cat timp le vom mai permite sa decida ei legile si regulile societatii ?
          Putem sa ne decidem singuri soarta, regulile, legile.... haideti sa facem o societate mai buna, o lume in care PUTEREA SA FIE IN MAINILE POPORULUI !!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu