Cum considerati societatea actuala?

sâmbătă, 18 iunie 2011

AGRESIVITATEA

            AGRESIVITATEA - de pilda, este un fenomen generat din tendinta de dominatie! Dar oare de unde izvoraste aceasta tendinta?
            Principalul vinovat este  opinia publica, societatea.... prin admiratia pe care o arata fata de acei indivizi si individe care se instaleaza in postura de lider intr-o relatie hranesc egoul, mandria si implicit dorinta tuturor de a ravni, a lupta si a castiga acest loc in ierarhia de cuplu!
           Barbatii sunt fascinati de acei masculi care isi domina sotiile, "masculul dominant" a carui consoarta are un comportament umil, docil si serviabil.
           Femeile sunt deasemenea fascinate si invidioase cand intalnesc o femeie care isi tine sotul din scurt, sub papuc... acesta neindraznind sa iasa din cuvantul ei, sa se abata de la regulile dictate de catre ea.... "femeia dominatoare" - deasemenea visul majoritatii femeilor....
            Generatie dupa generatie creste invaluita cu aceste paradigme pe care le preiau fara voia lor in subconstient.... eliberarea de aceste preconceptii se produce foarte greu.... intr-o societate bolnavicioasa desteptarea si perceptia corecta asupra realitatii sunt accesibile doar fiintelor foarte evoluate din punct de vedere sufletesc, fiinte inzestrate cu tarie de caracter, luciditate, respect fata de semeni, rationament logic si minte deschisa spre cunoastere, intelegere si intelepciune!
           Cand oamenii vor renunta la dorinta de a-si domina partenerul si vor intelege ca o relatie armonioasa implica respect reciproc, comunicare si deschidere sufleteasca.... atunci vor fi capabili sa aprecieze si sa fie fascinati de astfel de relatii armonioase bazate pe o simbioza a sufletelor si implicit sa dezaprobe si sa condamne situatiile de totalitarism!
           Intr-o astfel de societate "sanatoasa" noile generatiile ar creste inconjurate cu mentalitati si perceptii corecte asupra vietii si relatiilor interumane.... ceea ce implicit ar conduce la o educare sanatoasa a subconstientului lor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu