Cum considerati societatea actuala?

miercuri, 6 iulie 2011

INVOLUTIA SPIRITUALA

"Cea mai timpurie dovadă a cultivării pământului datează din jurul anului 8.000 î.e.n., adică de acum 10.000 de ani, însă planeta era în bună măsură ocupată de grupuri de vânători-culegători chiar şi acum câteva sute de ani.

În societăţile de tip vânător-culegător egalitarismul constituie strategia cea mai bună pentru supravieţuire, iar studiile efectuate asupra societăţilor contemporane de acest tip din Africa sau Australia au confirmat acest lucru. În aceste societăţi, resursele sunt împărţite în mod egal între membri, bunăstarea grupului fiind esenţială pentru existenţa sa. Hrana este împărţită în mod echitabil între membrii grupului, copiii sunt alăptaţi de mai multe femei, iar intimitatea persoanei nu există. Acest principiu este aplicat şi în privinţa relaţiilor sexuale, membrii grupului având mai mulţi parteneri în acelaşi timp, fără reţineri, aceasta fiind situaţia normală în societăţile studiate."

O societate in care toti contribuie pentru bunastarea si fericirea fiecarui individ, o societate in care resursele sunt împărţite în mod egal între membri.... comparativ cu societatea actuala in care primeaza doar interesul propriu, in care litera de lege este egoismul, profitul, bunastarea proprie.... pana nu demult egoismul era perceput la nivel de familie, iar lupta pentru profit era perceputa ca o lupta pentru bunastarea familiei, dar in ultima perioada egoismul tinde sa depaseasca orice bariere, chiar si notiunea de familie incepe sa devina un termen depasit iar bunastarea proprie este perceputa deja la nivel de individ, casatoriile se produc doar din interes avand doar rolul de a asigura un nivel de siguranta, confort si bunastare proprie si se desfac cu aceiasi usurinta atunci cand apare o oferta mai convenabila..... si mai aveti tupeul sa vorbiti despre evolutie spirituala?
In realitate societatea cunoaste o involutie spirituala de nestavilit, daca pana nu demult parintii isi educau copii intr-un spirit al bunatatii acum pana si educatia urmareste spiritul involutiv al societatii: egoismul, individualismul, interesul propriu devin principalele caracteristici pe care trebuie sa si le dezvolte noua generatie pentru a putea supravietui in actuala societate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu