Dragostea este suficienta... si alte minciuni despre viata in doi
Traim intr-o societate care promoveaza atat de multe minciuni despre relatii, atat de multe neclaritati, mituri si basme care ni s-au fixat adanc in minte, incat rareori putem sa avem asteptari rezonabile de la o relatie.
Dr. John Jacobs, psihiatru cu o bogata experienta in consilierea cuplurilor, marturiseste: „In fiecare zi oamenii care intra in biroul meu exprima variatii pe aceeasi tema: «Sotul meu si-a pierdut controlul. Ajutati-l!», «Sotia mea ma innebuneste. Puteti sa o faceti sa inceteze?», «Ne certam mereu din cele mai stupide lucruri. Puteti sa ne ajutati sa comunicam mai bine?»”
Am fost invatati ca psihopatologia individului reprezinta sursa tuturor problemelor noastre; daca am putea rezolva problemele emotionale ale partenerului nostru, atunci ne-am putea salva relatia. Suntem experti in a da vina unul pe altul. Realitatea este ca problemele dintr-o relatie sunt mai mari decat individul, mai mari chiar decat suma celor doi indivizi.
Traim intr-o societate care promoveaza atat de multe minciuni despre relatii, atat de multe neclaritati, mituri si basme care ni s-au fixat adanc in minte, incat rareori putem sa avem asteptari rezonabile de la o relatie. Aceste minciuni si asteptarile noastre nerealiste ne pregatesc pentru esec. Multe dintre ele persista de generatii; altele sunt mai recente – dar toate conspira pentru a ne limita sansele de a avea o relatie fericita.
O institutie extrem de puternica, biserica, este cel mai important promotor si principalul vinovat pentru conceptiile dogmatice eronate si aberate asupra relationarii umane.
Pentru a putea intelege si constientiza realitatea oamenii trebuie sa se elibereze de preconceptii, sa-si deschida mintea (acel concept - open mind), sa renunte la minciuna si sa analizeze corect, sincer si deschis realitatea din sufletele noastre.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu